Praktijk voor verliesgesprekken

Over Sharon

In 2003 kreeg ik voor het eerst voluit met verlies en rouw te maken.

Binnen een tijdsbestek van nog geen jaar overleed eerst mijn vader en een aantal maanden daarna mijn echtgenoot. Ik was in een klap weduwe geworden en bleef achter met twee jonge kinderen. Ik was 36 jaar oud en in shock.

Ik besefte na enige tijd dat mijn verdriet te groot was om alleen te dragen. Daarom zocht ik contact met een therapeut voor verlies en rouw. Zij nam de tijd om naar mij te luisteren en vond het praten over mijn verlies niet raar. Zij voelde zich niet ongemakkelijk bij de stiltes die er vielen.
Er was aandacht voor alle stukjes die blijkbaar bij mijn rouwproces hoorden, maar waar vrienden en familie zich vaak zo ongemakkelijk bij kunnen voelen.

Na een aantal gesprekken krabbelde ik heel langzaam weer overeind en bleek ik in staat om mijn leven, stukje bij beetje, weer op te pakken. De gesprekken met haar hebben mij verder geholpen om er weer bovenop te komen.

In de jaren daarna heb ik binnen de gezondheidszorg verschillende opleidingen gevolgd, o.a. gericht op persoonlijke ontwikkeling en systemisch werk. En inmiddels ben ik gediplomeerd verlies- en rouwtherapeut, na het positief afronden van de post HBO-opleiding voor Verlies- en Rouwtherapie aan de Sociale Academie Utrecht.

Ik hoop iets voor je te kunnen betekenen!

Algemene voorwaarden

Hier te downloaden

Privacy verklaring

Hier te downloaden